De corona maatregelen zijn al weer een tijdje versoepeld en reizen naar het buitenland kan gewoon, zolang je gevaccineerd bent en wat testen doet. Ben je toevallig op zoek naar inspiratie voor een leuke vakantie idee voor de kerstvakantie of een andere vakantie in het volgende jaar? Wat dacht je van een motorvakantie in Thailand? Je kunt Thailand gemakkelijk op de scooter verkennen, maar je kunt er ook voor kiezen om een motor te huren in het land zelf. Met een motorreis je nog sneller van A naar B en dit betekent dat je nog meer van het prachtige Thailand kunt zien. Maar welke routes moet je volgen in dit tropische land en hoe huur je een goede motor? Wij geven je een aantal tips in dit blog.

Tips voor het huren van een motor in Thailand

In het geval dat je niet je eigen motor kan meenemen naar Thailand, kun je gemakkelijk een motor huren in het land zelf. Zo begin je jouw motorvakantie ook nog eens heel tof, want je kan dan zelf beslissen welke motor je neemt. Hoe hoger de kwaliteit van de motor, hoe duurder de huurprijs zal zijn, dus let wel op je eigen budget. Van de Royal Enfield tot aan de bmw r nine t: de meeste motor verhuurders in Thailand bieden de beste motoren aan, zodat jij veilig door de stad kan cruisen.

Check wel even of je je motor verhuurd wordt door een erkend en betrouwbaar verhuurbedrijf. Zoek online naar opmerkingen van andere bezoekers om er zeker van te zijn dat het betrokken bedrijf inderdaad goed en betrouwbaar is. Wanneer je bij het bedrijf bent, vraag ook aan de medewerkers of je de motorfiets even kan testen voordat je daadwerkelijk ermee de weg opgaat. Een defecte motorfiets wil je niet meesjouwen, zeker niet als je meer dan 800 kilometer gaat reizen. Vergeet ook niet om foto’s te maken van de gehuurde motorfiets. Zo hoef je na het inleveren niet te betalen voor eventuele schade die al aan de motor zit.

Nog een belangrijke tip: als je een motor voor een lange periode wil huren (bijvoorbeeld voor een paar weken), dan is het verstandiger om een motor te kopen, want dan ben je goedkoper. De vraag is dan natuurlijk wel alleen wat je ermee doet nadat weer terug moet naar huis. Vaak is het verkopen van motors geen lastige taak, dus als je op tijd je motor verkoopt, dan zal je snel genoeg het product kwijtraken.

De mooiste motorroutes in Thailand

Thailand is al op zichzelf een prachtig land en zeker geschikt om het te bezichtigen op een motorfiets. Wij hebben een aantal routes voor jou op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van om te rijden van Chiang Mai naar Mae Chaem. Deze route is een echte aanrader als je nog even moet inkomen met motor rijden. Deze weg is namelijk zeer rustig en rijdt heel soepel. Een andere populaire route is van Mae Chaem naar Mae Ruam. Deze route is perfect voor mensen die fan zijn van verharde wegen. Zeer uitdagend dus!

Author