Neem een vakantie op de Canarische Eilanden en je zult werkelijk waar genieten. Zeer weinig plaatsen op aarde bieden zo veel topklasse hotels en resorts en daarnaast een geweldig klimaat. Het hele jaar door is het er warm. Hoogtepunten zijn het nachtleven van Tenerife, de wijngaarden van La Palma, mijlen van gouden duinen van Gran Canaria, de bergketens van Fuerteventura en de Vuurbergen van Lanzarote. Er is voor iedereen wat wils, of je op zoek bent naar een goedkope vakantie met het gezin, een ontspannende all inclusive vakantie, een pakketreis of een vakantievilla. Op de Canarische Eilanden kan je het hele jaar door genieten van de zon, maar het is nog steeds mogelijk om een goedkope vakantie op de Canarische Eilanden te vinden.

De mooiste All-Inclusive Hotels op de Canarische Eilanden

All-Inclusive vakanties worden steeds meer en meer populair op de Canarische Eilanden. Dat is ook niet verwonderlijk door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die wordt geboden op de verschillende eilanden. All-Inclusive is de perfecte manier om van het landschap, de resorts en het hele jaar door zon te genieten.

Canarische Eilanden hebben 2 hoofdsteden


Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria bevinden zich op de twee grootste eilanden. Samen delen zij de status van hoofdstad van de Canarische Eilanden. Santa Cruz de Tenerife is daarbij ook de thuisbasis van de tweede meest populaire en verbluffend spectaculaire carnaval in de wereld. Dit carnavalsfeest trekt jaarlijks meer dan een miljoen mensen in de vakantieperiode februari.

El Teide is de derde grootste vulkaan van de wereld

Gelegen op het eiland Tenerife, welke zowel de dichtst bevolkte eiland is van de Canarische Eilanden maar ook van de Spaanse eilanden van Spanje, is een belangrijke toeristische bestemming, met 3 miljoen bezoekers per jaar. El Teide is de hoogste berg van Spanje en reikt 3718 meter boven zeeniveau. De vulkaan en het omringend gebied van ongeveer 18900 hectare wordt samen het Parque Nacional del Teide genoemd. In 1909 is de laatste uitbarsting van de vulkaan geregistreerd. De vulkanische aard van de eilanden hebben een aantal ‘natuurlijke stranden’ gemaakt van fijn zwart grind of zand. Dit zwarte zand heeft de eilanden een totaal eigen en unieke “look” gegeven.

Eiland van de honden

Wanneer we denken aan de naam “Canarische Eilanden”, dan denken we vooral aan die kleine gele vogeltjes. Maar de naam Islas Canarias is afgeleid van het Latijnse term Insula Canaria, wat betekent “Eiland van de honden”. Er wordt gedacht dat deze honden eigenlijk een soort van de zeehonden waren. Tegenwoordig zijn deze ernstig bedreigd en hierdoor niet meer aanwezig in de buurt van de Canarische Eilanden. Echter de legende gaat ook dat de oorspronkelijke bewoners van de eilanden honden aanbeden. Sommigen mummificeerden de honden en behandelde de honden als heiligen. Toen de Romeinen voor het eerst het eiland bezochten gaven ze het de naam “Canarii”, vertaald als “degenen met honden”.

Author