Thailand wordt niet voor niets ‘Het land van de Glimlach’ genoemd. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de kustlijn tropisch, de cultuur is indrukwekkend en het berglandschap in het noorden oogverblindend mooi. Er zijn weinig redenen om niet naar Thailand te gaan. Of je nu een week of een maand in Thailand bent, het land heeft een bepaalde charme die iedereen overvalt. Zo niet, dan heb je nog de altijd glimlachende bevolking! Tip: op Reischeck.nl vind je nog veel meer informatie over het vakantieland Thailand inclusief de mooist regio’s, plaatsen en bezienswaardigheden.

Backpacken Thailand

Eén van de leukste manieren om het land te verkennen is door te backpacken door Thailand. Backpacken is een hip woord, iedereen lijkt te willen backpacken. Maar of je het nu backpacken, flashpacken, vrije vakantie of gewoon reizen noemt. Feit is dat het backpacken je de vrijheid geeft om te gaan en staan waar je wil. Je zit niet vast aan een bepaald reisschema en je bepaald zelf wat je doet. Je komt makkelijk(er) in contact met de locals, je ontmoet veel mensen, je ziet dingen die reisorganisaties overslaan en als je het ergens heel leuk vindt blijf je gewoon nog even.

Of je nu de Full Moon feesten zoekt, bergachtige gebieden vol mooie valleien, de ontelbaar vele stranden, de boeddhistische tempels of een van de vele eilanden in de Golf van Thailand of de Andaman Zee. Backpacken in Thailand is een prachtige manier om alles te bezoeken en door de gunstige prijzen ook voor veel mensen haalbaar.

Maar waarom dan juist Thailand?

Van alle landen in (Zuid-Oost) Azië is Thailand het makkelijkst te bereizen. Toch is dat niet de belangrijkste reden dat er jaarlijks 16 miljoen mensen naar dit land trekken. In Thailand kom je makkelijk in contact met locals, eet je heerlijk eten op straat, race je in TukTuks, bezichtig je de indrukwekkendste tempels en eet je je ontbijtje aan tropische stranden. En of je nu van natuur, cultuur of steden houdt, Thailand biedt het allemaal! En door de gunstige prijzen en efficiënte vervoer (een uitzondering in Azië) is het allemaal binnen handbereik. Ben je op zoek naar een alternatief? Dan kan je ook kijken naar Mexico! Dit is in een heel ander continent maar toch hebben beide laten veel overeenkomsten.

Bezienswaardigheden Thailand

Het bijzondere aan Thailand is dat het met zijn bezienswaardigheden elke reiziger weet te boeien. In twee tot drie weken kan je de belangrijkste bezienswaardigheden van Thailand bezoeken maar je kan ook makkelijk drie maanden door het land rond zwerven zonder je een dag te vervelen. Steden als Bangkok en Chiang Mai weten beide vele reizigers te binden met een uniek karakter, eilanden als Koh Phi Phi of Koh Samui zijn geschikt voor wie lekker wil relaxen aan het strand, het noorden herbergt groene bergen en traditionele dorpjes en de tempels rondom Sukhothai en Phimai betoveren elke reiziger. Hieronder vindt je onze 10 favoriete bezienswaardigheden van Thailand.

  1. Grand Palace & Wat Phra Kaew (Bangkok)

Een gigantisch paleiscomplex vol met sprankelende tempels en prachtige architectuur.

Waarom? Als je in Bangkok bent, is dit een must-see. De Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew is een van de belangrijkste in heel Thailand.

  1. Phi Phi Eilanden

Adembenemende stranden, kristalhelder water, en geweldige duikspots.

Waarom? Dit is het paradijs voor liefhebbers van strand en zee. Neem een boottocht om de omgeving te verkennen.

  1. Ayutthaya Historisch Park

Oude ruïnes van tempels, paleizen en Boeddhabeelden.

Waarom? Je krijgt een goed beeld van hoe machtig dit koninkrijk ooit was. Een geweldige plek voor geschiedenisliefhebbers.

  1. Doi Suthep (Chiang Mai)

Een prachtige tempel boven op een berg, met een panoramisch uitzicht over Chiang Mai.

Waarom? De rit naar de berg is al een avontuur op zich. Mis de zonsondergang niet!

  1. Full Moon Party (Koh Phangan)

Een nacht vol muziek, dans en feesten op het strand.

Waarom? Als je van een goed feest houdt, is dit een ervaring die je niet mag missen.

  1. Chatuchak Weekend Market (Bangkok)

Een enorme markt met alles van kleding tot eten en meubels.

Waarom? Het is dé plek om souvenirs en lokale lekkernijen te scoren.

  1. Similan Eilanden

Een van de beste duiklocaties ter wereld, met helder water en kleurrijk koraal.

Waarom? Als je van duiken houdt, is dit een droom die uitkomt.

  1. Sukhothai Historisch Park

Nog meer prachtige ruïnes en Boeddhabeelden.

Waarom? Het is minder druk dan Ayutthaya en biedt een vredige blik op het oude Thailand.

  1. Khao Sok Nationaal Park

Dichte jungle, kalksteenrotsen en een adembenemend meer.

Waarom? Als je van natuur en avontuur houdt, is dit de plek voor jou.

  1. Floating Markets (verschillende locaties)

Markten op het water, waar je vanaf een bootje kunt shoppen.

Waarom? Het is een unieke ervaring en een geweldige plek om lokale producten te kopen.

 

 

 

 

Author