Heb je een andere auto gekocht? Of wil je kijken of je op jouw huidige autoverzekering geld kunt besparen? In beide gevallen is het aan te raden om een autoverzekering vergelijken. Door een goede vergelijking te maken, ben je namelijk uiteindelijk in staat om de juiste keuze te maken.

Waar je dan precies op moet letten? In dit artikel vind je 4 tips. Dit zijn tips waarmee je het vergelijken van autoverzekeringen voor jezelf een stuk makkelijker maakt.

Tip 1: kijk kritisch naar jouw auto

Heb je een auto gekocht van 15 jaar oud? Of heb je gekozen voor een compleet nieuwe auto? Als je een compleet nieuwe auto aanschaft, is een WA volledig casco autoverzekering aan te raden. Voor een 15 jaar oude auto is een WA autoverzekering prima.

Met andere woorden: kijk kritisch naar jouw auto en stem de dekking van de verzekering hier vervolgens op af. Let hierbij echter niet alleen op de leeftijd van jouw auto, maar ook op de waarde van jouw auto!

Tip 2: combineer verzekeringen met elkaar

Heb je op dit moment al een zorgverzekering en inboedelverzekering bij een verzekeringsmaatschappij lopen? Vraag dan ook eens bij die maatschappij een offerte voor een autoverzekering op. De kans is namelijk groot dat je van deze maatschappij een fikse korting op jouw autoverzekering krijgt!

Tip 3: ga niet over één nacht ijs

Even snel een vergelijking maken en direct een verzekering afsluiten? Het is mogelijk, maar het is naar onze mening niet verstandig te noemen. Juist door een uitgebreide vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de beste keuze maken. Mogelijk kom je na een lange zoektocht een verzekering tegen die 10 euro per maand goedkoper is. Per maand is dat geen wereldschokkend bedrag, maar per jaar is dat toch 120 euro. Dat is mooi meegenomen!

Tip 4: ga voor een speciale verzekering

Wist je dat er ook speciale verzekeringen voor bepaalde auto’s bestaan? Zo kun je bijvoorbeeld voor een Volkswagen verzekering kiezen. Een dergelijke verzekering is optimaal geschikt voor Volkswagens. Ook voor andere merken kun je dergelijke autoverzekeringen vinden.

Author