Het voorbereiden op een verre reis is bijna even leuk als de reis zelf. De voorpret begint al thuis op de bank met het uitzoeken van het leukste plekje van de wereld, waar jij een tijdje gaat bivakkeren. Of het nu een verre stedentrip betreft, een complete wereldreis of zomaar wat landen doorkruisen met een backpack. Een verre reis in goede banen laten verlopen gaat het best met een beetje slimme voorbereiding. Er kunnen op een verre reis altijd onvoorziene zaken voorkomen, maar met de volgende tips heb je er in ieder geval een paar getackeld!

Vaccinaties en inentingen

Met een verre reis in het vooruitzicht naar een ander deel in de wereld, is de kans groot dat je inentingen nodig hebt. Dit kan een hoop problemen voorkomen en je serieuze gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je een (groot) deel van je reis op bed zou moeten doorbrengen of nog erger, in het ziekenhuis. Kijk dan ook op de website van de GGD welke vaccinaties jij nodig hebt voor het veilig maken van jouw verre reis. Doen hoor!

Pinnen op een verre reis

Wanneer je een verre reis maakt zit je al gauw buiten de Europese grenzen. Dit betekent dat je waarschijnlijk je bankinstellingen ook moet aanpassen op wereldwijd in plaats van enkel binnen Europa. En zelfs dan kun je nog niet altijd met je Nederlandse bankpas terecht. We raden dan ook altijd aan om een creditcard mee te nemen op een verre reis. Zo ben je altijd verzekerd van het feit dat je te allen tijde bij je geld kunt komen. Een klein beetje cash op zak in de juiste valuta kan ook geen kwaad. Handig als je vanaf het vliegveld een bus of taxi naar je hotel wilt nemen!

Vliegticket boeken

Als je ruim van tevoren weet wanneer je op verre reis gaat, kun je mooi de prijzen van verschillende vliegtickets met elkaar vergelijken. Zeker wanneer je niet aan vaste dagen verbonden bent maar wat speling hebt, kunnen de prijzen van vliegtickets enorm verschillen. Vaak is het ook zo dat wanneer de vertrekdatum dichterbij komt de prijs omhoog gaat (in tegenstelling tot kortere vluchten welke juist last-minute heel goedkoop zijn). Het beste is dan ook om 3 รก 4 maanden van te voren je verre vliegreis tickets te boeken.