Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië en heette in het verleden Siam. Het land grenst in het oosten aan Laos en Cambodja, in het westen aan Myanmar en in het zuiden aan Maleisië. Thailand is al jaren een populaire vakantiebestemming voor toeristen vanwege de prachtige natuur, vriendelijke mensen en heerlijke eten. In het noorden wonen de kleurrijke bergvolkeren en bevinden zich de tropische regenwouden met onder andere wilde apen en olifanten. In het zuiden zijn de idyllische eilandjes en schitterende witte stranden met palmbomen.

8 belangrijke hotspots in Thailand

Vlieg jij voordelig naar Thailand? Dan is het handig om vooraf te weten wat je hier allemaal kunt bekijken en kunt doen. Hieronder vind je daarom alvast acht belangrijke hotspots die je zeker niet mag missen tijdens jouw vakantie in Thailand!

 

Vimanmek Palace

Het Vimanmek Palace is het grootste teakhouten paleis ter wereld en is gebouwd in een 19e eeuwse stijl met westerse invloeden. Vroeger stond het paleis in Ko Si Chang als zomerverblijf maar in 1900 heeft koning Rama V opdracht gegeven om het paleis te verplaatsen naar Bangkok.

 

Boottocht over de Chao Phraya

Doormiddel van de Chao Phraya Express Boat kun je op een goedkope manier Bangkok vanaf het water verkennen. De Chao Phraya river is de hoofdrivier waarlangs de geschiedenis van Bangkok zich door de eeuwen heen ontwikkelde.

 

Rama VIII-brug

De Rama VIII-brug is een 2,45 kilometer lange tuibrug over de Chao Praya rivier in Bangkok. De brug werd officieel geopend op 20 september 2002 en is sindsdien een architectonische bezienswaardigheid in de stad.

 

Nationaal Museum

Het Nationaal Museum in Bangkok bestaat uit twee prachtige gebouwen. De Buddhaiswan Kapel is het oudste van de twee en dateert uit 1787, het Wang Na-paleis was het paleis voor de gelijknamige troonopvolger van Rama I. Bekijk hier ook tips voor het boeken van een goedkope vlucht naar Bangkok.

 

Drijvende markt

Bangkok wordt ook wel het Venetië van het oosten genoemd. De vele kanalen worden in Thailand ‘Khlong’ genoemd en worden gebruikt door vele kleine bootjes om mensen te vervoeren of om producten aan de man te brengen.

 

Khao San Road

Khao San Road is hét uitgaansgebied voor backpackers in Bangkok. De straat ligt in het oude centrum van de stad op ongeveer één kilometer ten noorden van het Koninklijk Paleis. Khao San betekend in het Thais ‘onbewerkte rijst’ doordat de straat vroeger een belangrijke rijstmarkt was.

 

Chatuchak Markt

De enorme Chatuchak markt is de grootste markt van Bangkok en wordt ook wel als de grootste markt ter wereld bestempeld. De markt heeft een oppervlakte van 1,12 vierkante kilometer en er staan maar liefst 15.000 kraampjes.

 

Tempels

In Thailand is het Boeddhisme nog altijd erg belangrijk voor de bevolking. In Bangkok vindt je dan ook een groot aantal boeddhistische tempels die men in Thailand ‘Wat’ noemt. De tempels zijn vaak zowel van binnen als van buiten rijkelijk versierd.

 

 

 

Author